Hardal Soslu Ton Balıklı Makarna Salatası (1 Kişilik)

Hardal Soslu Ton Balıklı Makarna Salatası (1 Kişilik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 avuç marul yahut akdeniz yeşilliği (doğranmış)
  • 1 su bardağı kadar haşlanmış makarna (tercihen kelebek, burgu yahut penne ben spagetti yaptım o da olur)
  • 1/2 (yarım) kutu (yaklaşık 75-80 g) ton balığı (isteğe nazaran yağlı ya da light)

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 2 ceviz
  • 1 tutam çörekotu

Hardal Soslu Ton Balıklı Makarna Salatası (1 Kişilik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos materyallerini (hardal, mayonez, limon suyu, tuz ve karabiber) küçük bir kasede düzgünce karıştır.
  2. Tabağın tabanına doğranmış marul yahut akdeniz yeşilliğini yay.
  3. Üzerine haşlanmış makarnayı ekle.
  4. Hazırladığın sosu makarnanın üzerine gezdir.
  5. En üste ton balığını yerleştir.
  6. Dilersen birkaç damla limon suyu daha sıkabilir, zeytinyağı gezdirebilir ya da üzerini ceviz/kornişon/kapari, çörekotu ile süsleyebilirsin. Bu tanım hafif, istikrarlı ve tek kişilik bir öğün için hayli ülkü.

Hardal Soslu Ton Balıklı Makarna Salatası (1 Kişilik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohutlu Patlıcanlı Köz Salata
Karnıyarık
Kayısılı Muhallebi (6+ Ay)
Yaprak Sarma İç Malzemeleri
Meyve Soslu Tart Kek
Köy Yoğurtlu Kek
Hdabla | © 2025 |