Soğuk Baklava

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 500 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 litre süt
  • 4 su bardağı şeker(200 grlık bardak)
  • 2 paket krema
  • Ceviz
  • Çikolata

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sütlü sosumuzu hazırlayıp, soğumaya bırakalım. 4 su bardağı şekeri 500 mat süt( sütün yarısı) ile 2/3 taşım pişirelim, ocağın altını kapatıp geri kalan sütü ekleyelim soğumaya bırakalım. Soğuyunca 2 paket kremamızı ekleyelim.
  2. Tereyağımızı eritip içerisine 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyelim.
  3. Baklavamızı yapacağımız tepsiyi erittiğimiz yağ ile yaplayalım. 2 tane baklava yufkasını tepsiye yerleştirelim. Yufkalarımızı tepsi boyutunda kesip kalan kesimleri ortalarına kullanıyoruz.
  4. Yufkanın üzerine fırça ile yap serpiştirelim, fazla yağlamıyoruz. Her iki yufkada bir birebir süreci tekrarlayalım. Ben 2 kata ceviz ve çikolata koydum siz nasıl istek ederseniz.
  5. En son yufkamızı koyduktan sonra fırça ile güzelce yağlayalım, daha rahat kesmek için, sonra keselim ve kalan yapın hepsini üzerine dökelim (yağın köpüklerini kesinlikle alın, kızarınca yakmasın diye).
  6. Fırına koyup 180 derecede kızarana kadar pişirelim, fırında çıkarınca 10 dakika bekletip hazırladığımız sütlü sosumuzu dökelim.
  7. Sosunu düzgünce çekince üzerine süzgeç yardımıyla kokan serpelim ve son olarak üzerine çikolata rendeleyelim, ben çikolataya robotta ufaltıyorum daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindi Tandır
Üzümlü Kurabiye
Tartolet
Humuslu Salata
Hamsi Buğulama
Gavurdağı Salata
Hdabla | © 2025 |