Fıstık Ezmesi
Fıstık Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram yer fıstığı
- 1 tatlı kaşığı bal
- Yarım çay bardağından biraz daha az sıvı yağ (istediğiniz yağı tercih edebilirsiniz) ben ayçiçeği yağı kullandım.
Fıstık Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce fıstıkları kabuklarından ayırıyoruz. Akabinde tavada biraz kavuruyoruz (kavurmadan da yapabilirsiniz)
- Daha sonra fıstıkları doğrayıcıya atıyoruz ve güzelce püre haline gelene kadar bekliyoruz. Dinlendire dinlendire yapmalısınız. Zira anında püre olmuyor.
- İstediğimiz kıvama geldiğinde, balı ekleyip bir sefer daha karıştırıyoruz. Fıstık ezmemiz hazır. Afiyet olsun 😇.
Not:Dilerseniz bal yerine hurma özü ya da tahin de ekleyebilirsiniz. Püre haline getirirken kıvamı büsbütün isteğe bağlı. Ben biraz parçacıklı sevdiğim için pütürlü bıraktım.
Fıstık Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










