Pişi
Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 su bardağı susuz yerinden yoğurt
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 yemek kaşığı zeytin yağı
- 3,5- 4 su bardağı kadar un
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık su, maya, şeker ve tuzu yoğurma kabına alın karıştırın ve üzerini kapatıp 10 dk kabarmasını bekleyin.
- Diğer materyalleri ekleyin (unu denetimli ekleyin )ve hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.
- 30 dk mayalanmaya bırakın 30 dk sonra tekrar yoğurup çok ince olmayacak halde açın, ister kalıplarla ister bıçakla kesip üzerini bezle kapatıp 10 dk bekleyin ve bol yağda kızartın. Afiyet olsun 💐🤗
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













