Girit Usulü Zeytinyağlı Bezelye
Girit Yöntemi Zeytinyağlı Bezelye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı iç bezelye (ben dondurulmuş kullandım)
- 6-7 kısım dereotu
- 6-7 kısım yeşil soğan
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
Girit Adabı Zeytinyağlı Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bezelyeleri biraz tuzla haşlayın(dondurulmuş kullandığım için yaklaşık 10 dakika kaynattım).
- Bezelyeler haşlanana kadar dereotu ve yeşilsoğanı doğrayın. Haşlanan bezelyeleri süzün.
- Bezelyelerin üzerine doğranmış yeşillikleri zeytinyağını limon suyunu nar ekşisini ve tuzunu dökün karıştırın.
- Sunum için bir tabağa alın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Girit Yordamı Zeytinyağlı Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









