Girit Usulü Zeytinyağlı Bezelye

Girit Yöntemi Zeytinyağlı Bezelye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı iç bezelye (ben dondurulmuş kullandım)
  • 6-7 kısım dereotu
  • 6-7 kısım yeşil soğan
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı

Girit Adabı Zeytinyağlı Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bezelyeleri biraz tuzla haşlayın(dondurulmuş kullandığım için yaklaşık 10 dakika kaynattım).
  2. Bezelyeler haşlanana kadar dereotu ve yeşilsoğanı doğrayın. Haşlanan bezelyeleri süzün.
  3. Bezelyelerin üzerine doğranmış yeşillikleri zeytinyağını limon suyunu nar ekşisini ve tuzunu dökün karıştırın.
  4. Sunum için bir tabağa alın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Girit Yordamı Zeytinyağlı Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Pasta (Tavada Pişen Kekiyle)
Dondurma Tadında Limonlu Cub
Waffle
Tereyağlı Naneli Kırmızı Mercimek Çorbası
Muffin
Browni Tiramisu
Hdabla | © 2025 |