Limonlu Kek

Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Akabinde süt ve yağı ekleyip, tekrar karıştırıyoruz.
  2. Limonun kabuğunu rendenin ince kısmıyla rendeleyip, içine ekliyoruz.
  3. Limonu sıkıp suyunu ekliyoruz. Tekrar karıştırıyoruz. Kabartma tozu, vanilya ve unu da ekleyip, güzelce karıştırıyoruz.
  4. Kek kalıbına döküp, evvelden ısıttığımız fırında 180 derece de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalı Poğaça
Oreolu Toplar
Karalahana Turşusu
Kıymalı Bezelye Yemeği
Ekşi Mayalı Poğaça
Porsiyonluk Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |