Kıyır Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye
Kıyır Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
- 1 yumurta akı
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2.5 su bardağı un
İç materyal;
- 2 adet büyük uzunluk elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Kıyır Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaları rendeleyip toz şekerle bir arada elmalar suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ocaktan alıp üzerine tarçın ve ceviz ek edip soğumaya bırakalım.
- Derin bir kabın içine un hariç tüm materyalleri ek edip karıştıralım.
- Üzerine azar azar un ek ederek ele yapışmayan kolaylıkla açılan hamur elde edelim.
- Hamuru en az 15 dakika dinlendirelim. (dinlendirmek çok değerli yoksa biçim vermekte zorlanırsınız).
- 175 derece evvelce ısıtılmış fırında hafif sararacak formda pişirelim.
- Oda sıcaklığına gelene kadar tepsisinde soğutalım.
- Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpelim.
- Kıyır ağızda dağılan buram buram tarçın kokan kurabiyelerimizi soğuduktan sonra servis edelim afiyet olsun.
Kıyır Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








