Kıyır Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye

Kıyır Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2.5 su bardağı un

İç materyal;

  • 2 adet büyük uzunluk elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Kıyır Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları rendeleyip toz şekerle bir arada elmalar suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Ocaktan alıp üzerine tarçın ve ceviz ek edip soğumaya bırakalım.
  3. Derin bir kabın içine un hariç tüm materyalleri ek edip karıştıralım.
  4. Üzerine azar azar un ek ederek ele yapışmayan kolaylıkla açılan hamur elde edelim.
  5. Hamuru en az 15 dakika dinlendirelim. (dinlendirmek çok değerli yoksa biçim vermekte zorlanırsınız).
  6. 175 derece evvelce ısıtılmış fırında hafif sararacak formda pişirelim.
  7. Oda sıcaklığına gelene kadar tepsisinde soğutalım.
  8. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpelim.
  9. Kıyır ağızda dağılan buram buram tarçın kokan kurabiyelerimizi soğuduktan sonra servis edelim afiyet olsun.

Kıyır Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bal Kabağı Çorbası
Konserve Domates Çorbası
Brownie Kurabiye
Aylarca Bayatlamayan Kurabiye
Leziz Hindistan Cevizi Topları
Çiçek Kurabiye
Hdabla | © 2025 |