Guletensiz Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek

Guletensiz Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe nazaran 1,5 da olur)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu (glutensiz!)
  • 1 paket vanilin (glutensiz!)
  • 1,5 su bardağı glutensiz un
  • İsteğe nazaran 1 çay bardağı süt (daha yumuşak istersen)

Guletensiz Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta 4-5 dakika boyunca yeterlice köpürene kadar çırp.
  2. Üzerine yağ ve istersen süt ekle, biraz daha çırp.
  3. Ardından sırasıyla: rendelenmiş havuç, tarçın, vanilin, ceviz, kabartma tozu eklenip güzelce karıştırılır.
  4. Son olarak glutensiz unu yavaş yavaş ekleyip spatula ile yedir. Çok katıysa biraz daha süt ekleyebilirsin.
  5. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dök.
  6. Önceden ısıtılmış 170°c fırında 30-35 dakika pişir. 🔸 kürdan testi: kürdan batır, pak çıkarsa tamamdır!.

Guletensiz Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taş Gibi Yoğurt Ve Kaymak (Mutlaka Denemelisiniz)
Ciğer Sote
Ahududulu Aşk Turtası
Sultan Reşat Pilavı
Kış Çorbası
Pamuk Gibi Yumuşak Ev Ekmeği
Hdabla | © 2025 |