Guletensiz Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek
Guletensiz Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 çay kaşığı tarçın (isteğe nazaran 1,5 da olur)
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 paket kabartma tozu (glutensiz!)
- 1 paket vanilin (glutensiz!)
- 1,5 su bardağı glutensiz un
- İsteğe nazaran 1 çay bardağı süt (daha yumuşak istersen)
Guletensiz Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta 4-5 dakika boyunca yeterlice köpürene kadar çırp.
- Üzerine yağ ve istersen süt ekle, biraz daha çırp.
- Ardından sırasıyla: rendelenmiş havuç, tarçın, vanilin, ceviz, kabartma tozu eklenip güzelce karıştırılır.
- Son olarak glutensiz unu yavaş yavaş ekleyip spatula ile yedir. Çok katıysa biraz daha süt ekleyebilirsin.
- Karışımı yağlanmış kek kalıbına dök.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında 30-35 dakika pişir. 🔸 kürdan testi: kürdan batır, pak çıkarsa tamamdır!.
Guletensiz Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







