Kinoalı Kabak +8

Kinoalı Kabak +8 Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kabak
  • 1 arpacık soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 dilim domates
  • Çay kaşığı ucuyla salça ( bebek salçası olursa daha yeterli olur )
  • Zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı kinoa
  • Su

Kinoalı Kabak +8 Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan, sarımsak, domates ve kabağı doğruyoruz.
  2. Tencereye zeytinyağını döküp hafif ısıtıyoruz ve zerzevatları içine atıp biraz kavuruyoruz.
  3. Salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Çok kavurmamaya dikkat edelim. Sebzeler suda zati yumuşayacak ve vitamini koruyacak.
  4. Kinoalari farklı bir yerde 10 dk haşlayıp suyunu döküyoruz. Böylelikle kinoanın acı tadından kurtuluyoruz.
  5. Kinoaları kabak yemeğimize ekliyoruz ve üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatıyoruz.
  6. Yemek suyunu çekince dinlenmesi için bekliyoruz.
  7. Servis için tabağa aldığımızda üzerine birkaç damla zeytinyağ gezdiriyoruz. Afiyet olsun ❤️

Not:Tarifte kullandığım salça kendi yapımımdır. Lütfen bebeklerimize hazır salça kullanmayalım. Salçanız yoksa kendi bebek salçanızı kapya biberi biraz pişirip, kabuklarını soyup blenderdan geçirerek elde edebilirsiniz.

Kinoalı Kabak +8 Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Jalepone Biber Turşusu
Ton Balıklı Salata
Triliçe
İncir Ve Elma Dolgulu Çatlak Kurabiye
Büyük Fırın Tepsisinde Pizza
Karadeniz Pidesi (Yumurtalı, Samsun Ordu Pidesi)
Hdabla | © 2025 |