Çıtır Çıtır Kuş Yuvası

Çıtır Çıtır Kuş Yuvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kadayıf
  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı çiçek yağı

Üzerine;

  • 1 kase kıyılmış ceviz

Şerbet için;

  • 9 su bardağı su
  • 9 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Çıtır Çıtır Kuş Yuvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yağı eritip sıvı yağı ekleyip soğutalım yaş kadayıfı yağın yarısını döküp, harmanlayalım.
  2. Kadayıftan modüller koparıp parmağımıza dolayarak saralım ve kuş yuvası görünümü verelim tepsiye dizelim kadayıf bitene kadar hepsine birebir halde saralım kalan yağı da kadayıfların üzerine dökelim.
  3. 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  4. Şerbet için; 9 bardak şeker 9 bardak su tencereye koyup, kaynatıyoruz kaynayınca limon ek ediyoruz kıvam alana kadar kaynatıyoruz soğutuyoruz.
  5. Soğuk kadayıfa soğuk şerbet döküyoruz şerbet çekince kadayıfların ortasına ceviz dolduruyoruz ve afiyetle yiyoruz. Yeterli bayramlar.

Çıtır Çıtır Kuş Yuvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Tavuk Ve Makarna
Biryani
Yoğurt Sos Eşliğinde Kızarmış Kabak Dilimleri
Domates Soslu Glütensiz Makarna
Su Böreği Lezzetinde Peynirli Kırpık Börek
Yeşil Elmalı, Pancarlı Roka Salatası (Böyle Sos Tadı Hiç Bir Yerde Yok)
Hdabla | © 2025 |