Çökertme Kebabı
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram dana eti
- 4 tane patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek tereyağı
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tatlı toz biber
Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etleri jülyen doğrayın ve tavada evvel mühürleyin akabinde tereyağı ve tuz ekleyip yeterlice kavurun.
- Patatesleri kibrit çöpü halinde ince ince dilimleyip kızartın.
- Sosu için; tereyağını eritip, salçayı kavurun. Toz biber, karabiber ekleyip sıcak su ek edin yoğurdu için sarımsak rendeleyin ve tuz ek edin.
- Sırasıyla evvel patates sonra yoğurt salça sosu ve etleri ek edin ve üstüne maydanoz ekleyerek servis edin. Afiyet olsun 💐
Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






