Glutensiz Ve Rafine Şekersiz Yalancı Tavuk Göğsü

Glutensiz Ve Rafine Şekersiz Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı glutensiz yulaf unu (yulaf ezmesi de dönüştürülebilir elinizde robot varsa)
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı elma suyu konsantresi (aynı ölçüde toz şeker de kullanılabilir)
  • 1 litre süt

Glutensiz Ve Rafine Şekersiz Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını tencereye koyun ve altını açıp erimesini bekleyin.
  2. Eriyen tereyağının üzerine glutensiz yulaf ununu ek edip karıştırın (buğday unu üzere kavrulmasını beklemeyin bir iki dakika karıştırmanız kâfi olur)
  3. Daha sonra bir litre sütü tencereye dökün ve bu defa çırpma teli ile karıştırmaya devam edin.
  4. Hemen akabinde nişasta ve elma suyu konsantresini de ek edin ve kaynayıp kıvam alana dek karıştırmaya devam edin.
  5. Kaynayan muhallebiyi ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelince uygun bir borcama dökün, borcamdan kolay çıkması için borcamı ıslatmanız kâfi olur.
  6. Üzerini streç sinema ile kapatıp (streç sinema olmasa bile borcamın üstü kesinlikle kapatılmalı ki buzdolabındaki başka eserlerden gluten bulaşı olmasın) buzdolabında soğumaya bırakın.
  7. Soğuyan tatlınızı dilediğiniz üzere süsleyip dilimlereye servis edebilirsiniz (glutensiz fındık, fıstık, ceviz, kakao vb. ) ben marketten aldığım glutensiz kakaolu bir protein barı rendeledim ve çikolata görünümü elde ettim afiyet olsun!.
  8. Not: şayet yulaf ununuz yok ise yulaf ezmesini mutfak robotundan geçirerek un haline getirebilirsiniz. Ortada biraz tanelerin kalması sorun oluşturmayacaktır.

Önemli ihtarlar: Tahta değil, çelik kaşık ve çırpma teli kullanın Çelik tencere kullanın Tezgahınızda unlu mamüller-glutenli besinler bulunmasın ya da hayli uzak olsun tanımı hazırladığınız alandan. Tüm eserlerin glutensiz olduğundan emin olun

Glutensiz Ve Rafine Şekersiz Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebzeli Tavuk Kanat
Yayla Çorbası ( Lokanta Usulü )
Birecik Usulü Saca Basma
Rulo Patates Salatası
Tombik Lahana Sarması
Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu
Hdabla | © 2025 |