Glutensiz Ve Rafine Şekersiz Yalancı Tavuk Göğsü
Glutensiz Ve Rafine Şekersiz Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı glutensiz yulaf unu (yulaf ezmesi de dönüştürülebilir elinizde robot varsa)
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı elma suyu konsantresi (aynı ölçüde toz şeker de kullanılabilir)
- 1 litre süt
Glutensiz Ve Rafine Şekersiz Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını tencereye koyun ve altını açıp erimesini bekleyin.
- Eriyen tereyağının üzerine glutensiz yulaf ununu ek edip karıştırın (buğday unu üzere kavrulmasını beklemeyin bir iki dakika karıştırmanız kâfi olur)
- Daha sonra bir litre sütü tencereye dökün ve bu defa çırpma teli ile karıştırmaya devam edin.
- Hemen akabinde nişasta ve elma suyu konsantresini de ek edin ve kaynayıp kıvam alana dek karıştırmaya devam edin.
- Kaynayan muhallebiyi ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelince uygun bir borcama dökün, borcamdan kolay çıkması için borcamı ıslatmanız kâfi olur.
- Üzerini streç sinema ile kapatıp (streç sinema olmasa bile borcamın üstü kesinlikle kapatılmalı ki buzdolabındaki başka eserlerden gluten bulaşı olmasın) buzdolabında soğumaya bırakın.
- Soğuyan tatlınızı dilediğiniz üzere süsleyip dilimlereye servis edebilirsiniz (glutensiz fındık, fıstık, ceviz, kakao vb. ) ben marketten aldığım glutensiz kakaolu bir protein barı rendeledim ve çikolata görünümü elde ettim afiyet olsun!.
- Not: şayet yulaf ununuz yok ise yulaf ezmesini mutfak robotundan geçirerek un haline getirebilirsiniz. Ortada biraz tanelerin kalması sorun oluşturmayacaktır.
Önemli ihtarlar: Tahta değil, çelik kaşık ve çırpma teli kullanın Çelik tencere kullanın Tezgahınızda unlu mamüller-glutenli besinler bulunmasın ya da hayli uzak olsun tanımı hazırladığınız alandan. Tüm eserlerin glutensiz olduğundan emin olun
Glutensiz Ve Rafine Şekersiz Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















