Kalburabastı Namı Diğer Hurma Tatlısı
Kalburabastı Namı Öteki Hurma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 150 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu üzerine birkaç damla limon
- Un
- Ceviz içi
Şerbeti için:
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon
Kalburabastı Namı Başka Hurma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için gerekli materyalleri alıp ceviz hariç yoğuralım un ölçüsünü yazmadım zira alabildiğine koyup süratlice ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz. En son ceviz içi ekleyip birkaç defa yoğurup çabucak hal verme sürecine geçeceğiz. Benim annemden öğrendiğim çok fazla yoğurmamamız gerektiğidir.
- Herkesin meskeninde bulunan silikon nihaleleri kullanabiliriz bu kademede. Elimize ceviz büyüklüğünde kesimler alıp bastırarak çekeriz ya da siz nasıl biçim vermek isterseniz o denli verebilirsiniz.
- Tepsiye dizip 180 derece alt üst fanli ayarda kızarana kadar pişirelim.
- Şerbet için gerekli gereçleri tencereye alalım 15 dk kaynatıp birkaç damla limon sıkalım 5 dk daha kaynatalım.
- Ben şerbet sıcağa yakın ılık, kalburabastı soğukken döktüm birkaç saat sonra yeterlice çekmişti. Deneyen herkese afiyet olsun benim konuklarımdan tam not aldı 🙂
Kalburabastı Namı Başka Hurma Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










