Mısır Lezzeti Makarona Beşamel
Mısır Lezzeti Makarona Beşamel Tanımı İçin Malzemeler
Kıyma sosu için;
- 300 gram kıyma
- 1 küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 orta uzunluk domates
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
Beşamel sos için;
- 1 litre süt
- 70 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve ayçiçek
- 4 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Makarna için;
- 500 gram – 1 paket
Mısır Lezzeti Makarona Beşamel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı ince halde doğrayıp ısıttığın tavada rengi değişene kadar kavur sonra 2 diş ezilmiş sarımsağı ekle kavur.
- Üzerine kıymayı ekle pişene kadar kavur.
- Domatesleri rondodan püre haline gelene kadar çek ve pişen kıymaya ekle.
- Karabiber ve tuzu ekleyip karıştır ve 6 dk kısık ateşte kapağı kapalı pişir.
- Makarnaları kaynayan suda tam 8 dk kaynat. Sakın daha fazla yada az değil.
- Kaynayan markaları süz ve soğuk sudan geçir ve süz.
- Beşamel sos için tencereye tereyağını alıp, erit ve kızınca üzerine unu ekleyip, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştır. Sonra 2 dk kısık ateşte biraz pişsin.
- Üzerine sütü ekle ve kaynaya kadar daima karıştır. Kıvamı ne koyu olacak nede cıvık daha çok akışkan olacak.
- İçine en son olarak karabiber ve tuzu ekle karıştır.
- Süzülen makarnaları geri kuru tencereye al ve üzerine beşamel sosun yarısınıdan biraz fazlasını dök ve karıştır.
- Duvarları yüksek borcamın en altına heryerini kaplayacak formda az beşamel yay.
- Üzerine makarnanın yarısını koy ve heryere yay.
- Kıymanın hepsini dök ve heryere yay.
- Kalan makarnayı heryere yay.
- En son kalan beşamelin içine bir yumurta kır ve homojen kıvam oluncaya kadar çırp.
- Onuda en üste dök ve biraz rendelenmiş kaşar yada mozerella serp.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altlı üstlü 5 dk pişir.
- Sonra üstü kızarana kadar fırının üst ayarında yalnızca üstü pişir. Fırından çıkar. Afiyet olsunnn🤍😋
Mısır Lezzeti Makarona Beşamel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















