Mereng ( Meyveli)

Mereng ( Meyveli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta akı ( beyazı)
  • 1 çimdik tuz
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • Yaban mersini ve çilek sosu (ben besin boyası kullanmadım isteyenler kullansın)

Mereng ( Meyveli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Üç yumurta akını bir çimdik tuz ile çırpılır. Dikkatli olun yumurtanın sarısı sakın yanlışla içine atmayınız. Yoksa tutmaz kıymetli kurall.
  2. Bembeyaz olana kadar çırpınız. Aşağı üst 5, 10 dakika boyunca hiç durmadan çırpınız.
  3. Köpürmeye başladığı vakit azar azar pudra şekeri ilave edip çırpmaya devam ediniz.
  4. Yine yaklaşık 5, 10 dakika boyunca çırpmaya devam ediniz. Kabı karşıt çevirip düşmüyorsa tutmuş demektir.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye ister sıkma torbası ile ister kaşık yardımıyla araklı koyunuz. Biraz yaptıktan sonra geriye kalan yaban mersini ve çilek sosu ek edip tekrardan çırpınız.
  6. Yine tıpkı halde olacak formda yapınız.
  7. Önceden ısıtılmış 100 derecede en az 45 dakika en fazla bir saat boyunca pişiriniz.
  8. Ben 45 dakikada pişirdim şahsen herkesin fırını farklı olduğu için müddetini siz tutabilirsiniz.
  9. Piştikten sonra fırın kapatılır ve kapağı hiç açılmadan bezeler kuruyana kadar beklenir. Emin olduğunuz vakit servis yapılır.

Mereng ( Meyveli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Un Yok! Yumurta yok!Blenderda Browni Tadında Kakaolu Kek
Limonlu Zerdeçallı Kış Keki
Kıl Biber Turşusu
Pankekten Porsinyonluk Pasta
Fırında Bulgur Pilavı Ve Tavuk Kanat
Portakal Kremalı Ekler
Hdabla | © 2025 |