Mereng ( Meyveli)
Mereng ( Meyveli) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta akı ( beyazı)
- 1 çimdik tuz
- 3 çay bardağı pudra şekeri
- Yaban mersini ve çilek sosu (ben besin boyası kullanmadım isteyenler kullansın)
Mereng ( Meyveli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Üç yumurta akını bir çimdik tuz ile çırpılır. Dikkatli olun yumurtanın sarısı sakın yanlışla içine atmayınız. Yoksa tutmaz kıymetli kurall.
- Bembeyaz olana kadar çırpınız. Aşağı üst 5, 10 dakika boyunca hiç durmadan çırpınız.
- Köpürmeye başladığı vakit azar azar pudra şekeri ilave edip çırpmaya devam ediniz.
- Yine yaklaşık 5, 10 dakika boyunca çırpmaya devam ediniz. Kabı karşıt çevirip düşmüyorsa tutmuş demektir.
- Yağlı kağıt serili tepsiye ister sıkma torbası ile ister kaşık yardımıyla araklı koyunuz. Biraz yaptıktan sonra geriye kalan yaban mersini ve çilek sosu ek edip tekrardan çırpınız.
- Yine tıpkı halde olacak formda yapınız.
- Önceden ısıtılmış 100 derecede en az 45 dakika en fazla bir saat boyunca pişiriniz.
- Ben 45 dakikada pişirdim şahsen herkesin fırını farklı olduğu için müddetini siz tutabilirsiniz.
- Piştikten sonra fırın kapatılır ve kapağı hiç açılmadan bezeler kuruyana kadar beklenir. Emin olduğunuz vakit servis yapılır.
Mereng ( Meyveli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







