Bisküvili Parfe (Yaz Pastası)

Bisküvili Parfe (Yaz Pastası) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 poşet krem şanti
  • 2 çay bardağı soğuk süt
  • 1,5 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 2 adet muz
  • 1 çay bardağı ceviz
  • İsteğe bağlı damla çikolata, fındık, çilek (dilediğiniz materyalleri kullanabilirsiniz)

Kalıba sürmek için;

  • 2 paket sütlü çikolata(160 gr)

Bisküvili Parfe (Yaz Pastası) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çikolatayı benmari adabı eritelim ve kalıbın her yerine fırça yardımıyla sürelim. İç harcını hazırlayana kadar donması için buzluğa kaldıralım.
  2. Krem şantiyi soğuk süt ile çırpalım. İçerisine bisküvileri elimizle kırarak ekleyelim. Öbür bütün materyalleri de ekleyip fazla ezmeden karıştıralım.
  3. Kalıbı buzluktan çıkarıp harcı kalıba döküp hafif bastırarak yayalım. Kalıbın üzerini streç sinema ile kapatalım ve tekrar buzluğa kaldıralım.
  4. En az iki-üç saat bekletip, dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bisküvili Parfe (Yaz Pastası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çatlayan Limonlu Kurabiye Tarifi
Yumuşacık Çaylı Kek
Ağlayan Kek Tarifim
Tel Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası
Pratik Tarif Pancar Meze
Antepfıstıklı Aypare
Hdabla | © 2025 |