Güveçte Köfte
Güveçte Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 300 gram kıyma
- Köfte harcı (tuz eklemedim köfte harcı tuzlu oluyor)
- 100 gram su
- 1 adet yumurta
Püresi için;
- 1 büyük uzunluk ve 2 orta uzunluk patates
- Tereyağ (arzu ettiğiniz kadar)
- Yarım su bardağı süt
- Tuz
Üstü için;
- Domates soslu
- Rende kaşar
Güveçte Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerimizi ben soyup haşlama suyuna attım daha çabuk haşlanıyor patateslerimizi haşlanırken çabucak ikinci basamağa geçiyoruz.
- Bir yandan köftelerimizi yoğurmakla başlıyoruz kıymamızı köfte harcımızı yumurtamızı ve 100 gram suyumuzu ekleyerek yoğuruyoruz köftelerimizi.
- Yoğurduğumuz kıymamızı köfte haline getirmek için şekillendiriyoruz, daha sonrasında tanımın içerisindeki su birazcık köftemizi cıvıklaştırdığı için biçim verdikten sonra ben 10 dakikaya yakın bir süreç boyunca buzlukta bekletiyorum.
- Patateslerimiz olduğunda püre haline getirmeye başlıyorum tereyağımı sıcakken içine atıyorum ve söyleyeyim ölçüdeki sütü ekliyorum tuzumu atıyorum püre haline getiriyorum.
- Daha sonra buzluktan çıkarttım köftelerimi tavamda pişiriyorum zira fırına vermeden pişirmezsem şayet değişik bir tadı ve çiğ üzere bir dokusu oluyor.
- Sonrasında güvecime patates püremi eklemiştim üzerine çabucak köftelerimi koyuyorum üstüne de domates püresi ve kaşarımı ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200° fırına koyuyorum zati bu süreç de çok az duruyor zira kaşarı mı eritmek için yapıyorum. Afiyet olsun.
Güveçte Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










