İrmikli Şekerpare
İrmikli Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşak tereyağı yahut margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-3 damla limon suyu
- 3 su bardağı un (kontrollü)
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 2.5 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
İrmikli Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhabalar öncelikle şerbeti hazırlayalım uygun bir tencereye 3 su bardağı su, 2,5 su bardağı şeker ve 1 dilim limonu alalım orta ateşte orta ara karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
- Kaynara geldikten sonra yaklaşık 8-9 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Daha sonra hamurumuzu yoğurmak için uygun bir kaba un, kabartma tozu, irmik ve limon suyu hariç tüm materyalleri ekleyerek krema kıvamı alana kadar karıştıralım.
- Ardından irmiği ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
- Unu ekleyelim ve kabartma tozunu ekleyerek üzerine 2-3 damla limon suyu damlatalım ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hazırladığımız hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alarak yağlı kağıt serdiğimiz yahut yağladığımız tepsimize form vererek dizelim hamurunuza istediğiniz formu verebilirsiniz.
- Ben fındık kullanmadım isterseniz ortasına birer fındık koyabilirsiniz.
- Hazırladığınız şekerpareleri evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
- Fırından çıkardığımız kurabiyelerin birinci sıcağı çıktıktan sonra ılınmış olan şerbeti üzerine gezdirelim ve üzerini istediğimiz üzere süsleyelim ben toz fıstık kullandım, afiyet olsun 🤗
İrmikli Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











