İrmikli Şekerpare

İrmikli Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşak tereyağı yahut margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 damla limon suyu
  • 3 su bardağı un (kontrollü)

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

İrmikli Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhabalar öncelikle şerbeti hazırlayalım uygun bir tencereye 3 su bardağı su, 2,5 su bardağı şeker ve 1 dilim limonu alalım orta ateşte orta ara karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
  2. Kaynara geldikten sonra yaklaşık 8-9 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  3. Daha sonra hamurumuzu yoğurmak için uygun bir kaba un, kabartma tozu, irmik ve limon suyu hariç tüm materyalleri ekleyerek krema kıvamı alana kadar karıştıralım.
  4. Ardından irmiği ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
  5. Unu ekleyelim ve kabartma tozunu ekleyerek üzerine 2-3 damla limon suyu damlatalım ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  6. Hazırladığımız hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alarak yağlı kağıt serdiğimiz yahut yağladığımız tepsimize form vererek dizelim hamurunuza istediğiniz formu verebilirsiniz.
  7. Ben fındık kullanmadım isterseniz ortasına birer fındık koyabilirsiniz.
  8. Hazırladığınız şekerpareleri evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
  9. Fırından çıkardığımız kurabiyelerin birinci sıcağı çıktıktan sonra ılınmış olan şerbeti üzerine gezdirelim ve üzerini istediğimiz üzere süsleyelim ben toz fıstık kullandım, afiyet olsun 🤗

İrmikli Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Lezzetli Karışık Kızartma Tarifi! Sofranıza Renk Katın
Katmer Poğaça (Börek)
4 Bezeli Yeni Nesil Baklava Tarifi
Browni Tadında Muffin
Biberli Ekmek
Pancar Kavurması
Hdabla | © 2025 |