Mayonezli Patates Salatası – Hafif Ve Kremamsı Bir Lezzet
Mayonezli Patates Salatası – Hafif Ve Kremamsı Bir Lezzet Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram patates
- 1 küçük soğan (ince doğranmış)
- 150 gram mayonez
- 1,5 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 3 adet haşlanmış yumurta (doğranmış)
- 10 adet küçük turşu (ince dilimlenmiş)
- 140 ml ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz yahut bir ölçü vegeta
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Mayonezli Patates Salatası – Hafif Ve Kremamsı Bir Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayıp soyun ve ince dilimleyin. Üzerine doğranmış soğan ve turşuyu ekleyin.
- Ayrı bir kapta mayonez, sirke, hardal, su ve tuzu karıştırın.
- Bu karışımı patateslerin üzerine dökün ve dikkatlice karıştırın. En son yumurta ve maydanozu ek edin.
- Kısa bir mühlet sonra patatesler sosu içine çeker ve salata kremamsı bir kıvam kazanır.
Not:Dilerseniz yumurtayı tanımdan çıkarabilir yahut damak zevkinize nazaran farklı gereçlerle zenginleştirebilirsiniz.
Mayonezli Patates Salatası – Hafif Ve Kremamsı Bir Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















