Kaytaz Böreği

Kaytaz Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 fincan ılık su
  • 125 gram tereyağ

Üst harcı için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Kaytaz Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru mayalamakla başlayalım derin bir kabın içerisine un, ılık su, şeker ve tuzla faal edilmiş mayayı ekleyip yoğuralım üstünü kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  2. Üst harcı için; soğanı rendeleyip acısını suyunu sıkıp, atalım. Akabinde kıyma tuz karabiber ve salça ve nar ekşisi ile güzelce yoğuralım.
  3. Tereyağını bir tavada eritip bezelere ayırdığımız hamurları açarken üstüne sürüp merdane ile uygunca yedirelim yağı hamura. Hamur yırtılabilir fakat zati fırın kağıdına gül biçiminde koyacağımız için sorun değil.
  4. Gül formunda koyduğumuz hamurların üstüne kıyma harcını ekleyip üzerine fırça ile tereyağ sürüp, evvelce ısıtılmış fırında 35 dk 180 derecede pişirelim.
  5. Ben sunum yaparken biraz nar ekşisi ekledim. Afiyet olsun 🌸 öbür tariflerim için takipte kalın ☺️

Kaytaz Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyve Kurusu
Kemalpaşa Peynir Tatlısı
Yoğurtlu Makarna Salatası
Soğan Dolması
Dondurucuya Taze Fasulye
Fırında Havuç
Hdabla | © 2025 |