Nefis Tavuk Şinitzel (Schnitzel)
Nefis Tavuk Şinitzel (Schnitzel) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü (kasaptan alırken şinitzel için derseniz güzelce hazır hale getiriyorlar. şayet marketten aldıysanız 1 cm kalınlığında dilimleyip strech sinema ortasında biraz döverek inceltebilirsiniz)
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı un (glütensiz un kullandım ben. olağan un da kullanabilirsiniz)
- 3 su bardağı galeta unu (ekmek kırıntısı kullandım ben )
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 4 tatlı kaşığı kapari
- Yarım limon
- Tuz
- Yarım çay bardağı su
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Nefis Tavuk Şinitzel (Schnitzel) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel sosumuzu hazırlıyoruz. Süzme yoğurt ve mayonezi karıştırıyoruz. İçine limonumuzu sıkıp, suyumuzu ekleyip kıvamını yumuşatıyoruz. Tuz ve kapariyi ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Sosumuz hazır.
- Yumurtalarımızı kırıp, yeterlice çırpıyoruz. Öbür bir kaba un, bir başka kaba da galeta ununu koyuyoruz.
- Yağımızı tavaya koyup kızmasını bekliyoruz.
- Tavuklarımızı evvel yumurtaya, sonra una, sonra tekrar yumurtaya ve galeta ununa bulayıp tavamıza atıyoruz. Orta ateşte içi güzelce pişecek, dışı da yanmayacak halde kızartıyoruz.
- Pişirdiğimiz şinitzelleri sıcak sıcak üzerine sosumuzu ekleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Nefis Tavuk Şinitzel (Schnitzel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















