Kaptandan Kavurmalı/Zeytinyağlı Kahvaltılık Çılbır

Kaptandan Kavurmalı/Zeytinyağlı Kahvaltılık Çılbır Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,2 yumurta
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Yeterli ölçüde baharat ( zahter, osmanlı baharatı yahut kekik vb.)
  • 2 çorba kaşığı kefir yahut yoğurt
  • 1 çorba kaşığı zeytin yağı yahut kuyruk yağı
  • 2 kesim kavurma

Kaptandan Kavurmalı/Zeytinyağlı Kahvaltılık Çılbır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tek kişilik olarak hazırlamak için derince küçük bir kapta suyu kaynatılır.
  2. Kaynayan suya yumurta patlatılmadan kırılır. Dolaptan daha evvel çıkan oda sıcaklığında yumurta da olabilir.
  3. Yaklaşık 3-4 dakika kaynaması kayısı kıvamı için kâfi olacaktır. Daha fazla sert sevenler biraz daha kaynatabilir.
  4. Çorba kasesi yahut olağan düz tabağa alınan yumurtanın üzerine istenenler eklenebilir.
  5. Önce tuz, 2 çorba kaşığı kefir yahut hafif çırpılmış yoğurt yahut 1 kaşık olağan yoğurt, üzerine sızma zeytinyağı yahut eritilmiş kuzu kuyruk yağı ve kavurma en üstüne de baharat olarak karabiber, zahter, osmanlı baharatı, toz kırmızı biber, kekik vb.
  6. Soğutulmadan kahvaltıda yapabilecek enfes harika sağlıklı çok kolay hazırlanabilecek bir yumurta menüsü. Afiyet olsun.

Kaptandan Kavurmalı/Zeytinyağlı Kahvaltılık Çılbır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Tarçınlı Tart Pasta
Çikolata Dolgulu Kek Tarifi
Hasta Çorbası
Unsuz Yağsız Şekersiz Tahin Ekmeği!
Balık
Kinoalı Omlet
Hdabla | © 2025 |