Konfetti Kek

Konfetti Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 250 gram toz şeker (yaklaşık 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 350 gram un (yaklaşık 2,5 su bardağından biraz fazla)
  • 130 ml sıvı yağ (1 su bardağından 2 parmak eksik)
  • 180 ml fanta (yaklaşık 1 su bardağı)

Glazür (limonlu sos) için;

  • 200 gram pudra şekeri (yaklaşık 1,5 su bardağı)
  • Yaklaşık 40 ml taze limon suyu
  • Renkli şekerlemeler

Konfetti Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Sıvı yağı ve fantayı ekleyin, karıştırmaya devam edin.
  3. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilini karıştırın.
  4. Karışımı eleyerek sıvı karışıma ekleyin ve tekrar çırpın.
  5. Yağlanmış yahut yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 180°c fırında, yaklaşık 30-35 dakika (kürdan pak çıkana kadar) pişirin.
  7. Kek piştikten sonra soğumaya bırakın.
  8. Glazür için; pudra şekeri ile limon suyunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  9. Soğuyan kekin üzerine dökün. Son olarak renkli pasta süslemeleri ile üzerini dilediğiniz üzere süsleyip, dilimleyin.

Konfetti Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sufle Tarifi ( Airfryer’da )
Reyhan Şerbeti
Muteşem Şekerpare
Krep Suzette
Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye
Meyveli Jöle (Hazır Tatlı, Sunum Fikri)
Hdabla | © 2025 |