Nefis Ev Yapımı Et Döner

Nefis Mesken Üretimi Et Döner Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg dana kontrfile ( ince katman halinde kesilmiş)
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz (pişirirken eklenir)
  • Tereyağ (pişirirken eklenir)

Nefis Konut İmali Et Döner Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etleri 1 parmak kalınlığında katman formunda kesin.
  2. Süt, yoğurt, yağ, sirke, baharatlar ve sarımsağı karıştırın. Sos haline getirin.
  3. Etleri bu sosa bulayıp kapalı bir halde buzdolabında 4-6 saat marine edin.
  4. Marine edilmiş etleri streç sinemanın üzerine koyup rulo haline getirin. (aynı salam gibi) uçlarını kapatın. Bu ruloyu derin dondurucuya 3-4 saat koyun. Tam donmasın bıçakla kesilebilecek kıvamda olsun.
  5. Dondurucudan çıkarınca keskin bir bıçakla döner keser üzere incecik kesin.
  6. Geniş ve yapışmaz tavayı düzgünce kızdır. Çok az yağ ile etleri tavaya alın. Yüksek ateşte etler suyunu çekip biraz da hafif yanık olana kadar pişirin. Suyunu çekip pişmeye başladığında 1 yemek kaşı tereyağ ile soteleyin. Tuzunu da ekledikten sonra ocaktan alın.
  7. Yanında pirinç pilavı, çetin domates, sumaklı soğan, marul salatası ile lavaş ekmeği üzerine servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Nefis Konut Üretimi Et Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Yalancı Su Böreği (Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık)
24 Kişilik Tam Ölçülü Islak Kek
Kelle Paça Çorbası
Beşamel Soslu Patates Yatağında Ispanak
Özbek Pilavı
Sürtlü İrmik Tatlısı (Cup)
Hdabla | © 2025 |