Patates Ekmeği
Patates Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 büyük uzunluk patates
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 2 yemek kaşığı beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Patates Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küp biçiminde minik minik doğranmış patates, ince kıyım maydanoz, yemeklik doğranmış soğan, baharatlar ve beyaz peyniri de ekleyerek hepsini birlikte harmanlayın kenara alın.
- Diğer yanda farklı bir kapta sıvı materyalleri tel çırpıcı ile çırpın. 2 buçuk su bardağı un ve kabartma tozu ek edip karıştırın. Cıvık olursa 2 yemek kaşığı un daha ekleyebilirsiniz. Fazlada eklemeyin sert olur.
- İki harcı birbiriyle yeterlice karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen borcam tepsisine harcı döküp yayın. Üzerine yumurta sarısı sürün susam ve çörekotu serpin (yumurta sarısı sürmeniz kaidede değil)
- 180 derece ısınmış fırının en alt kısmına koyun altı ve üstü güzelce kızarana dek pişirin (kürdan testi yapın) (borcamda altı geç kızardığı için kesinlikle en alt kısma koyun farklı bir tepside yaparsanız orta kısma koyabilirsiniz)
- Sıcak yahut soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Patates Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











