Mücver

Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet yumurta
  • 1 tutam ince kıyım dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 10-12 yemek kaşığı un

Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabağı, patatesi, havucu ve soğanı rendenin büyük kısmında rendeleyip suyunu düzgünce sıkalım.
  2. Derin bir kaba aldığımız rendelenmiş gerecimizin üzerine un hariç öbür gereçleri de ekleyip karıştıralım.
  3. Unu azar azar ek ederek karışımı homojenize edelim.
  4. Kızgın yağa kaşık kaşık koyarak artlı önlü kızartıp havlu kâğıt serili tabağımıza alalım.
  5. İster sade ister benim üzere yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🌹

Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kilo Aldıran Bebek Çorbası
Tahinli Kadayıflı Çıtır Kurabiye
Yulaflı Fit Pankek
Kıymalı Pide (10 Adet)
Fırında Sebzeli Et
Smash Köfte Kremalı Ispanak Yatağında
Hdabla | © 2025 |