Mücver
Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 adet patates
- 3 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet yumurta
- 1 tutam ince kıyım dereotu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeteri kadar tuz
- 10-12 yemek kaşığı un
Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabağı, patatesi, havucu ve soğanı rendenin büyük kısmında rendeleyip suyunu düzgünce sıkalım.
- Derin bir kaba aldığımız rendelenmiş gerecimizin üzerine un hariç öbür gereçleri de ekleyip karıştıralım.
- Unu azar azar ek ederek karışımı homojenize edelim.
- Kızgın yağa kaşık kaşık koyarak artlı önlü kızartıp havlu kâğıt serili tabağımıza alalım.
- İster sade ister benim üzere yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🌹
Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








