Tam Kıvamlı Şekerpare

Tam Kıvamlı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 5 tepeleme yemek kaşığı irmik
  • 180 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Tam Kıvamlı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz.
  2. 180 derece fanlı fırında altlı üstlü üzeri altın sarısı oluncaya kadar (ortalama 30 dk ) pişiriyoruz.
  3. Bu esnada farklı bir tencerede şerbetini kaynatıyoruz.
  4. Burada püf nokta, bu tatlı da şerbet sıcak tatlı sıcak olacak. Fırından tatlıyı çıkarır çıkarmaz kaynar şerbetin yarısını üzerine döküyoruz geriye kalan yarısını tatlı ve şerbet oda sıcaklığına geldiğinde döküyoruz.

Yapan herkese afiyet olsun. Yeterli bayramlar ❤️❤️

Tam Kıvamlı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Börek
Sağlıklı Kolay Noodle
Şalgamlı Bulgur Salatası
Orijinal Brownie Tarifi – Benim En Meşhur Tarifimdir
Kakaolu Waffle
Pizza
Hdabla | © 2025 |