Izgara Tavuk

Izgara Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg tavuk pirzola

Soslamak için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Izgara Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olaraj tavuklarımızı güzelce yıkayalım ve ılık bir suda limon tuzu eritip doldurduğumuz su dolu bir kapta biraz bekletelim yeterlice temizlensin.
  2. Daha sonra farklı bir kapta sosumuzu hazırlayalım.
  3. İlk olarak yoğurt ekleyelim ve üzerine sarımsakları ezelim. Baharatları ve yağı, salçayı ekleyip güzelce harmanlayalım.
  4. Temizlenen tavuklarımızı süzüp yavaş yavaş sos kabına alıp güzelce harmanlayalım. Ve tavuklarımız hazır. En az 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim.
  5. ⚠️ sosta ne kadar bekler ise o kadar güzelleşiyor.
  6. Daha sonra mangal da ızgara teline dizili biçimde önlü artlı güzelce pişirelim.
  7. Mangal imkanı olmayanlar fırında ızgara ayarında 200 derece de pişirebilirler. Deneyeceklere afiyet olsun. ☘️.

Izgara Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Ve Nişastalı Kek
Yaz Türlüsü (Bizim Oralarda Adı Tırşik)
Çıtır Peynir Çubukları
Güveçte Beşamel Soslu Et Sote
Yeşil Kabaklı Börek ( Tuzlu)
Fit Wasa Gofret
Hdabla | © 2025 |