Tel Şehriyeli Mülayim Çorbası
Tel Şehriyeli Mülayim Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı sıcak su yahut et suyu
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 diş sarımsak
Terbiyesi için;
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limonun suyu
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı nane
Tel Şehriyeli Mülayim Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağını ve sıvı yağını alalım, üzerine unu koyalım. Kokusunu çıkana kadar karıştıralım.
- Üzerine sıcak suyumuzu ve et suyunu koyalım. Rendelenen sarımsağı koyalım.
- Terbiyesini hazırlayalım. Kaynayan yemekten 2 kepçe alıp terbiyeye ekleyelim.
- Terbiyeyi yemeye yavaşça dökelim bu sırada karıştırmayı unutmayalım.
- Kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra tel şehriyeyi koyalım.
- Küçük bir sos kabında yağ ve naneyi yakalım. Yemeğimize boşaltalım. Deneyecek olan herkese afiyet olsun.
Tel Şehriyeli Mülayim Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















