Tel Şehriyeli Mülayim Çorbası

Tel Şehriyeli Mülayim Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı sıcak su yahut et suyu
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 diş sarımsak

Terbiyesi için;

  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı nane

Tel Şehriyeli Mülayim Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye tereyağını ve sıvı yağını alalım, üzerine unu koyalım. Kokusunu çıkana kadar karıştıralım.
  2. Üzerine sıcak suyumuzu ve et suyunu koyalım. Rendelenen sarımsağı koyalım.
  3. Terbiyesini hazırlayalım. Kaynayan yemekten 2 kepçe alıp terbiyeye ekleyelim.
  4. Terbiyeyi yemeye yavaşça dökelim bu sırada karıştırmayı unutmayalım.
  5. Kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra tel şehriyeyi koyalım.
  6. Küçük bir sos kabında yağ ve naneyi yakalım. Yemeğimize boşaltalım. Deneyecek olan herkese afiyet olsun.

Tel Şehriyeli Mülayim Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Tavuk Sote
Cupcake
Ispanaklı Kek
Çilekli Roka Salatası
Köfteli Nohutlu Yoğurt Çorbası-Doyurucu Ve Lezzetli (Videolu)
Limonlu Minik Cheesecake
Hdabla | © 2025 |