Karalahana Sarması

Karalahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 demet (yaklaşık 750 g) karalahana
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Su

Karalahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yaprakları yıkayalım.
  2. Derin bir tencerede çokça su kaynatalım.
  3. Yaprakları suya sokup yumuşayıp hal alabilecekleri kıvama gelene kadar kaynatalım ve sudan çıkaralım.
  4. İç harcı için yağı kızdırıp çok minik doğradığımız soğanı kavuralım.
  5. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  6. Pirinci ekleyip birkaç dakika karıştırarak kavuralım.
  7. Su, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  8. Suyunu çekene kadar pişirelim ve ateşten alalım.
  9. Yaprakların saplarını ve ortalarındaki kalın damarları kesip orta uzunluk bir tencerenin altına dizelim.
  10. Yaprakları sarılabilecek boyutlarda kesimlere bölelim.
  11. Yaprağın üzerine büyüklüğüne nazaran iç harcı koyup evvel kenarlaran ortaya katlayalım, akabinde ileri hakikat rulo halinde saralım.
  12. Sarmaları tencereye dizelim.
  13. Üzerlerine zeytinyağ gezdirelim.
  14. Bir sıra yaprak serin ve bir tabak kapatalım.
  15. Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
  16. Kapağını kapatıp kısık- orta hararetli ateşte suyunu çekip pirinçler düzgünce yumuşayana kadar pişirelim, altını kapatıp kapağını açmadan 15 dk. Dinlendirelim.Afiyet olsun.

Karalahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Ve Beyaz Çikolatalı Şekersiz Muffin
Pratik Ekmek Arası Et Döner
Asla Dağılmayan Sulu Köfte
Kapya Biber Turşusu
Girit Mezesi
Supangle Tam Tutan Enfes Bir Lezzet
Hdabla | © 2025 |