6 Kişilik Fırın Sütlaç

6 Kişilik Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt + yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta

6 Kişilik Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçi ve suyu tencereye alıp pirinç suyu çekene kadar pişirin.
  2. Üzerine 1 litre sütçü ve bir paket vanilyayı ekleyin .
  3. 15 dakika bu biçimde kaynasın .
  4. Daha sonra şekeri ve bir kapta yarım su bardağı süt ile karıştırılmış nişastayı da ekleyin kıvam alana kadar yaklaşık 5-10 dakika kaynasın.
  5. Kıvam alınca güveç kaplara bölüştürün.
  6. 6 tane güveç kap kullandım tanım 6 porsiyondur daha sonra güveç kapları tepsiye yerleştirin.
  7. Tepsiye güveç kapların yarısına gelecek kadar su doldurun .
  8. Daha sonra sütlaçları üzeri kabuklansın diye biraz soğutun.
  9. 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin servis yaparken üzerine ceviz ekleyebilirsiniz.

6 Kişilik Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Açma (Sade Ve İçi Dolgulu)
Sulu Köfte
Patatesli Çıtır Börek (Videolu)
Patatesli Bulgur Köftesi
Kalburabastı
Sandviç Kurabiye (Bisküvi Tadında)
Hdabla | © 2025 |