5 Yaş Kurabiyesi

5 Yaş Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un
Süslemesi için;
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 çay bardağı su
- Şeker hamuru
5 Yaş Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri alıyoruz.
- Kıvam alana kadar yoğuruyoruz sonra unu ekleyip kulak göğsü kıvamında hamur elde edilir.
- Merdane yardımı açılır ,5 rakamlı kalıp ile biçim verilir ve tepsiye dizilir.
- 180 derecede fırına atıyoruz.
- Piştikten sonra soğuyunca şeker hamurunu merdane ile açıp yeniden 5 yaş kalıbı ile halini çıkartıyoruz.
- Kurabiyelerimiz ballı su ile üstünden geçip şeker hamuru kalıbında 5 sayısını basıp üzerine yapıştırıyoruz.
- Ben tek kişilik paketlere koydum okula yaptığım için daha uzun ömürlü kalıyor afiyet olsun.
5 Yaş Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








