4 Kaşık Çorbası

4 Kaşık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 7 su bardağı sıcak su

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 5-6 damla limon suyu

Üzerine;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane

4 Kaşık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimekleri, pirinç ve bulguru güzelce yıkadıktan sonra tencereye alarak üzerine suyu ek edin ve sıcak suda yumuşayana kadar pişirin.
  2. Terbiyesi için; tüm materyalleri çırpma teli yardımıyla çırpın.
  3. Ardından çorbanın suyundan bir kepçe alarak terbiyeye ekleyerek ılıtın ve yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ek edin.
  4. Çorbayı kaynayana kadar karıştırın
  5. Sosu için tavaya alınan tereyağında naneyi kavurarak çorbanın üstüne ekleyerek karıştırın.
  6. Servis etmeden evvel 1 tatlı kaşığı tuz ek edin.
  7. Son kere karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.

4 Kaşık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Trileçe
Fırında Kuzu Kaburga
Spoonful Tarifi
Meyveli Mini Tartoletler
Tavuk Fajita (İftar Sofralarına Çok Yakışacak)
Rulo Buzluk Böreği
Hdabla | © 2025 |