36 Kat Böreği
36 Kat Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg un
- 4 adet yumurta sarısı (beyazları peynirin içine)
- Yarım paket maya
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı dolu tatlı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket margarin
İç harcı için;
- Peynir
- Maydanoz
- Yumurta akları
- 1 çay kaşığı pulbiber
36 Kat Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için; unumuzu kabımıza alalım, ortasını açalım maya şeker ve bir bardak ılık su ekleyerek mayamızı faal hale getirelim.
- Mayamız kabarınca üzerine tuz, yumurta, sıvı yağ, kalan suyumuzu ekleyelim pürüzsüz olana kadar hamurumuzu yoğuralım. 10 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzu unlanmış tezgâhın üzerine alalım hamuru beş eşit kesime bölelim. Margarini eritelim.
- Hamurlarımızı açalım, açtığımız hamuru margarinle yağlayalım ve kitap formunda katlayıp kenara alalım. İkinci hamurumuzu açalım ve margarinle yağlayalım, üzerine katladığımız birinci hamurumuzu koyalım ikinci hamurumuz içinde kalacak üzerine katlayalım.
- Diğer kalan hamurlarımıza birebir süreci yapalım. Açtığımız hamurun üzerine katlanmışı koyup üzerine katlayarak 5 hamurumuzu bu formda bitiriyoruz.
- Katlama süreci bitince yağın donması için hamuru 10 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamurumuzu elimizle yada merdane ile düzleyelim.
- Kare halinde olan hamuru 6 ya evvel dikine sonra yatay olarak keselim 36 adet elde etmiş olacağız.
- Kestiğimiz dilimleri elimizle bastırarak kare formunda açıp iç harcımızı koyup iki köşesini kapatalım ve üçgen formunu verelim. Tepsimize dizelim. Üzerine kalan margarinden sürelim.
- Bütün hamurlarımızı bu formda bitirip tepsiye dizelim. 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
36 Kat Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















