3 Malzemeli Şipşak Tatlı

3 Materyalli Şipşak Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • Portakal kabuğu (istenirse)

Üzerini süslemek için;

  • Tarçın
  • Hindistan cevizi

3 Materyalli Şipşak Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, irmik ve şekeri birleştirip yoğunlaşıncaya kadar karıştıralım.
  2. Kaynadıktan sonra 1 paket vanilin ve 1 yemek kaşığı tereyağını koyalım. Ben bu kademede portakal kabuğu da ekledim. Limon vs da eklenebilir.
  3. Borcamı ıslatıp muhallebimizi dökelim. Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Ben tarçın ve hindistan cevizi kullandım. İçinde ki portakal kabuklarına yakışacağını düşündüm. 2-3 saat dolapta dinlendirelim. Afiyet olsun.

Not:Üzeri için fındık, antepfıstığı, çikolata sos, meyveli rastgele bir sos kullanabilirsiniz.

3 Materyalli Şipşak Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaflı Puding (Pancarlı)
Elmalı Toplar
Kahvaltılık Süt Kaymağı
Rüyalarıma Giren Limonlu Kek Tarifi
Terbiyeli Ispanak Çorbası
Kuru Börülceli Siyez Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |