3 Malzemeli Şipşak Tatlı

3 Materyalli Şipşak Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- Portakal kabuğu (istenirse)
Üzerini süslemek için;
- Tarçın
- Hindistan cevizi
3 Materyalli Şipşak Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, irmik ve şekeri birleştirip yoğunlaşıncaya kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra 1 paket vanilin ve 1 yemek kaşığı tereyağını koyalım. Ben bu kademede portakal kabuğu da ekledim. Limon vs da eklenebilir.
- Borcamı ıslatıp muhallebimizi dökelim. Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Ben tarçın ve hindistan cevizi kullandım. İçinde ki portakal kabuklarına yakışacağını düşündüm. 2-3 saat dolapta dinlendirelim. Afiyet olsun.
Not:Üzeri için fındık, antepfıstığı, çikolata sos, meyveli rastgele bir sos kullanabilirsiniz.
3 Materyalli Şipşak Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
