3 Kaşık Tatlısı
3 Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 3 tepeleme yemek kaşığı süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 tepeleme yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 tepeleme yemek kaşığı irmik
- 3 tepeleme yemek kaşığı tozşeker
- 1 tepeleme çay kaşığı karbonat
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı tozşeker
3 Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayın, süt ve tozşekeri bir tencereye koyun karıştırın ,ardından ocakta kaynamaya bırakın, kaynayınca ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Kek için derin bir kapta yumurta ve toz şekeri koyup 4 dakika mikserle çırpın.
- Ardından başka gereçleri ekleyip 3 dakika daha çırpın tereyağı ile yağlanmış 26 santimlik fırın tepsisine hamuru yayın.
- Önceden güzelce ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Kek piştikten sonra fırından çıkartıp 10 dakika bekletin 10 dakika sonra keke şerbeti gezdirin.
- Yarım saat sonra da tatlıyı buzdolabına koyun.Afiyet olsun.
3 Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






