3 Kaşık Tatlısı

3 Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 tepeleme yemek kaşığı süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 tepeleme yemek kaşığı irmik
  • 3 tepeleme yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tepeleme çay kaşığı karbonat

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı tozşeker

3 Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbeti hazırlayın, süt ve tozşekeri bir tencereye koyun karıştırın ,ardından ocakta kaynamaya bırakın, kaynayınca ocaktan alın soğumaya bırakın.
  2. Kek için derin bir kapta yumurta ve toz şekeri koyup 4 dakika mikserle çırpın.
  3. Ardından başka gereçleri ekleyip 3 dakika daha çırpın tereyağı ile yağlanmış 26 santimlik fırın tepsisine hamuru yayın.
  4. Önceden güzelce ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  5. Kek piştikten sonra fırından çıkartıp 10 dakika bekletin 10 dakika sonra keke şerbeti gezdirin.
  6. Yarım saat sonra da tatlıyı buzdolabına koyun.Afiyet olsun.

3 Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçülü Su Böreği Tarifi
Haşhaşlı Revani Tatlısı
Fit Wasa Gofret
Fırında Soslu Tavuk Dürüm
Bol Soslu Yumuşacık Islak Kek (Videolu)
Ev Yapımı Tarhana
Hdabla | © 2025 |