2 Yufka İle Patatesli Tava Böreği ( Dışı Çıtır İçi Yumuşak)

2 Yufka İle Patatesli Tava Böreği ( Dışı Çıtır İçi Yumuşak) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 3 adet küçük patates
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 2 -3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz

Sos için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı maden suyu

Ayrıca;

  • Tavayı yağlamak için bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tereyağı

2 Yufka İle Patatesli Tava Böreği ( Dışı Çıtır İçi Yumuşak) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesi soyup iri kesimler halinde doğrayalım, üzerini geçecek kadar su ek edip haşlayalım.
  2. Haşlanan patatesi bir çatal yardımıyla ezelim, tavaya sıvı yağ alıp yemeklik doğradığımız soğanları ek edip 3-5 dakika soteleyelim.
  3. Salça ,karabiber ,nane ek edip karıştıralım, üzerine ezdiğimiz patatesleri ve tuz ek edip kaşıkla eze eze karıştırarak 3 dakika daha pişirelim ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  4. Diğer taraftan böreği pişireceğimiz tavayı 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve bir çay kaşığı tereyağı ile güzelce yağlayalım.
  5. Yufkanın birini alıp bir tarafı büsbütün dışarıda kalacak halde tavaya serelim.
  6. Maden suyu, süt ve sıvı yağ karıştırarak hazırladığımız sostan yufkanın üzerine 2-3 kaşık döküp fırça ile her tarafına sürelim.
  7. Diğer yufkayı elimizle dört eşit modüle bölelim bir modülünü tavaya buruşturarak serip tekrar sostan dökelim 3 yufkayı da tıpkı halde yapın.
  8. Patatesli harcı her tarafına gelecek formda serpiştirelim ve öteki kalan bir modül yufkayı da üzerine serip soslayalım.
  9. Serkan yufkayı da ortalarına sostan sürerek kapatalım son kata sos sürmüyoruz.
  10. Ocağın en büyük gözünü en kısa alarak tavayı üzerine alalım tavanın kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  11. Spatula ile orta ara denetim edelim kızardıktan sonra servis tabağına karşıt çevirip tavayı tekrar tereyağı ile yağlayıp böreği kaydırarak tavaya yerleştirelim.
  12. O yüzünde güzelce kızartalım birinci sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

2 Yufka İle Patatesli Tava Böreği ( Dışı Çıtır İçi Yumuşak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Baklava Tarifi
Çikolata Bun
Dondurmalı Helva
Köy Yoğurtlu Kek
Kıyır Kıyır Kalburabastı
Kabak Spagetti
Hdabla | © 2025 |