2 Kişilik İrmik Helvası Tarifi

2 Kişilik İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5-6 adet ceviz içi yahut antep fıstığı (arzuya göre)
2 Kişilik İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavanıza tereyağını alın, eriyince irmiği ekleyerek güzelce kavurun. Ceviz ya da fıstık kullanacaksanız bu etapta onu da ekleyerek birlikte kavurabilirsiniz.
- İrmiğin rengi döndüğünde şekeri ekleyin ve karıştırın. Yavaş yavaş sütü ek ederek kaynayana kadar karıştırın.
- Göz göz olunca altını kısarak kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. En az 15 dakika dinlendirip servis edin. Afiyetler olsun.
Not:mutlaka 15 dakika dinlendirin. Üzerini antep fıstığı, ceviz, tarçın, kaymak ya da dondurmayla süsleyerek servis edebilirsiniz.
2 Kişilik İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


