10 Dakikada Mayasız Pişi (Yağ Çekmeyen)

10 Dakikada Mayasız Pişi (Yağ Çekmeyen) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un+ 2 yemek kaşığı
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt kaymağı (veya yoğurt)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Hamur kabartma tozu (paketin yarısı)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz

10 Dakikada Mayasız Pişi (Yağ Çekmeyen) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, kaymak, şeker, tuz, kabartma tozunu ekleyip karıştıralım, unu ek edelim, zeytin yağınıda eklediğimiz hamuru yoğuralım, ele yapışmayan bir hamur olsun.
  2. Hazırladığımız hamuru oklava yardımıyla biraz açalım, karelere kestiğimiz hamuru, kızgın yağda önlü gerili kızartalım pişi hazır. ✔️Afiyet olsun.

10 Dakikada Mayasız Pişi (Yağ Çekmeyen) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Sebzeli Beşamel Soslu Sebzeli Gratin
Hamsiköy Sütlacı
Tatlı Örgü Çöreği
Van Usulü Acem Köftesi Yemeği
Portakallı Kek
Yulaflı Bebek Kahvaltısı +7
Hdabla | © 2025 |