10 Dakikada Kısır

10 Dakikada Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 taze soğan
  • 2 salatalık
  • Yarım doğranmış marul
  • Bir avuç doğranmış maydanoz
  • 3 domates
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • 2 kaşık salça
  • 1 limon
  • 300 gram kısırlık bulgur
  • Tuz
  • Biber

10 Dakikada Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru leğene alalım. Kaynar su ile bir sefer üzerine dökelim. Fazlasını süzelim.
  2. Tekrar üzerine kaynar su dökelim. Bulgurun üzerine 1 cm çıksın. Kapağını örtelim ( dinlensin).
  3. O sırada zerzevatları doğrayalım.
  4. Dinlendikten sonra yağı, limonu, tuz, biber salça ek edip karıştırın.
  5. Sonra zerzevatları içine dökün ve karıştırın.

Afiyet olsun.

10 Dakikada Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantı Makarna (Dondurucuya Konabilir)
Bulut Kek
Ballı Acılı Tavuk Kalça
Yeşilin En Güzel Hali Salçasız Ispanak Yemeği
Mercimekli Tavuk Çorbası (Şifa Çorbası )
Kremalı Ispanak Soslu Makarna
Hdabla | © 2025 |