10 Dakikada Balon Pişi

10 Dakikada Balon Pişi Tanımı İçin Malzemeler

Malzemeler için;

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

10 Dakikada Balon Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir yoğurma kabına; un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım daha sonra yumurta, yoğurt, tuz ekleyip elimizle yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Daha sonra hafif anladığımız tezgaha hamurumuzu alalım ve oklava ile açalım çok ince açmayın yoksa pişileriniz balon olmaz!
  3. Daha sonra açtınız hamuru çay bardağı yardımı ile yuvarlak keselim ve yapışmaz bir tavaya sıvı yağ ekleyelim ve güzelce kızdıralım ve çay bardağı ile kestiğimiz pişileri artlı önlü kızartalım ve sıcak servis edilmeye hazır (pazar kahvaltısına ve 5 çayında çok hoş olur )😋👌
  4. Servis için; peynir, zeytin, çay, salatalık ,vb.

10 Dakikada Balon Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Usulü Portakallı Şekerpare (Videolu)
Churchill (Çörçıl)
Beyaz Çikolatalı Vişneli Browni
Yayla Çorbası ( Lokanta Usulü )
5 Fincan Poğaçası
Doğum Günü Menüsü
Hdabla | © 2025 |