10 Adet Pamuk Poğaça

10 Adet Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 100 ml ılık su
- 100 ml ılık süt
- Yarım paket kuru maya
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 100 ml sıvı yağ
- 4 su bardağı un
- 1 yumurta akı
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı
- Susam
10 Adet Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ve suyu bir tencereye alıp kısık ateşte ılık olmasını sağlayalım. Kaynar olmamalı.
- Üzerine kuru mayayı döküp 10 dakika bekleyelim.
- Karıştırma kabına yağ, tuz, şeker, yumurta, mayalı karışım ve unu ek edip tahta kaşıkla karıştıralım.
- Toparlamaya başlayınca elimizle biraz yoğurup 1-2 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru 10 eşit kesime bölüp fırın tepsisine düzelim.
- Üzerine yumurta sürüp susam serpelim.
- 170 derecede 15-20 dk pişiriyor benim fırınım.
- Fırının ortadında değil bir altında pişirmek üstünün çabucak yanmaması açısından daha hoş olur.
10 Adet Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
