1 Saatte Patatesli Börek

1 Saatte Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 su bardağından 1 parmak fazla su
İç harcı için
- 6- 7 adet büyük patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı salça (biber yada domates farketmez)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yarım soğan
1 Saatte Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri soyup haşlamaya bırakıyoruz.
- Sonra o sırada hamuru hazırlıyoruz.
- İlk olarak un ve tuzu karıştırıyoruz.
- Sonra yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayacak bir kıvama gelecek. Ele yapışırsa denetimli bur formda un ekliyoruz.
- Sonra hamur ele yapışmayınca 2 dk yoğurarak 7 eşit kesime bölüyoruz.
- Hamurları yuvarlayası kenara alarak üstünü kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Sonra patatesler psiknce alıp soğuk suyla yıkıyoruz.
- O sırada tavaya yağı alarak eritiyoruz.
- Üstüne doğranmış soğanları ekleyerek ölene kadar pişiriyoruz.
- O sırada patatesleri süzüp eziyoruz.
- Soğanın üstüne salça ve pulbibeeri ekliyerek 2 dk pişiriyoruz.
- Sonra ezilmiş patateslerin üstüne ekliyoruz.
- Sonrada tuzunu ekliyoruz.
- Güzelce karıştırıp hamura geçiyoruz.
- Hamuru lavaş üzere açıp ortasına iç koyup kenarlarını çatalla yapıştırıyoruz.
- Hepsine birebir süreci yaparak tavayı ısınmaya bırakıyoruz.
- Hepsi bitince tavaya yağ serperek sıra sıra börekleri pişiriyoruz.
- Toplam 7 tane çıkıyor bu ölçüde. Afiyet olsun.
1 Saatte Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













