1 Hamur 3 Kek

1 Hamur 3 Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un

Çeşitler için;

  • Yarım havuç
  • 1 avuç ceviz içi
  • Yarım çay bardağı karışık damla çikolata
  • 1 elma
  • Yarım çay kaşığı tarçın

1 Hamur 3 Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri bir kapta beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  3. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpıyoruz. ( unu yavaş yavaş ekleyelim ki çok koyu bir hamur elde etmeyelim. ).
  4. Hazırladığımız hamuru 3 eşit modüle ayıralım.
  5. İlk hamura 1 avuç cevizi kırıp ve yarım havucu rendeleyip ekleyelim, karıştıralım ve kekimizi kalıbımıza dökelim.
  6. İkinci hamura yarım çay bardağı damla çikolatayı ekleyelim, karıştıralım ve kekimizi kalıbımıza dökelim.
  7. Üçüncü hamura yalnızca tarçını ekleyelim. Hamuru kenara koyalım. Yağladığımız kek kalıbına ince ince dilimlediğimiz elmaları güzelce yerleştirelim ve hamurumuzu üzerine dökelim.
  8. Önceden 150 derecede ısıtılmış fırına keklerimizi koyalım. Birinci yarım saat fırını hiç açmayalım.
  9. Yarım saatten sonra denetim ederek keklerimizi pişirelim.
  10. Kekimiz hazır. Afiyet olsun 😇.

1 Hamur 3 Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limon Tatlısı
Anne Keki
Kayseri Mantısı
Ezogelin Çorbası
Fırında Sütlaç (Damla Sakızlı)
Bonfile Tava
Hdabla | © 2024 |