1 Hamur 3 Kek

1 Hamur 3 Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
Çeşitler için;
- Yarım havuç
- 1 avuç ceviz içi
- Yarım çay bardağı karışık damla çikolata
- 1 elma
- Yarım çay kaşığı tarçın
1 Hamur 3 Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri bir kapta beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpıyoruz. ( unu yavaş yavaş ekleyelim ki çok koyu bir hamur elde etmeyelim. ).
- Hazırladığımız hamuru 3 eşit modüle ayıralım.
- İlk hamura 1 avuç cevizi kırıp ve yarım havucu rendeleyip ekleyelim, karıştıralım ve kekimizi kalıbımıza dökelim.
- İkinci hamura yarım çay bardağı damla çikolatayı ekleyelim, karıştıralım ve kekimizi kalıbımıza dökelim.
- Üçüncü hamura yalnızca tarçını ekleyelim. Hamuru kenara koyalım. Yağladığımız kek kalıbına ince ince dilimlediğimiz elmaları güzelce yerleştirelim ve hamurumuzu üzerine dökelim.
- Önceden 150 derecede ısıtılmış fırına keklerimizi koyalım. Birinci yarım saat fırını hiç açmayalım.
- Yarım saatten sonra denetim ederek keklerimizi pişirelim.
- Kekimiz hazır. Afiyet olsun 😇.
1 Hamur 3 Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







