Zor Zamanların Mercimek Çorbası

Zor Vakitlerin Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ yada tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Pul biber
  • Zerdeçal
  • Et suyu/sebze suyu/tavuk suyu (tercih büsbütün zevkinize kalmıştır)

Zor Vakitlerin Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı mercimeği ayıklayıp yıkıyoruz. O esnada yağ ile salçaları kavuruyoruz.
  2. Dolaptan çıkardığımız et suyunu bardak içinde eritiyorum ve toplamda 1 litre olacak kadar su ekliyorum lakin su ölçüsü ne kadar mercimek kullandığımıza nazaran değişecektir.
  3. Kaynamaya başlayınca yıkadığımız mercimekleri ekliyoruz ve çorba yoğunlaşması için kesinlikle ince bulgur eklerim, bu sırada ince bulguru da ekleriz. Altı kısık olacak formda mercimekler pişene kadar kaynamaya bırakıyoruz.
  4. Pişince baharatlarını ekleyebiliriz. Şayet suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz. Blendardan geçirmeye gerek kalmadan da mükemmel bir lezzet 🙂

Zor Vakitlerin Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Ciğer Dürüm
Fırında Hamsi Pişirme Tarifi
Çerkez Yemeği (Gıbın Mantısı)
Kara Gelin Pastası
Zeytinyağlı Biber dolması ve yaprak sarması
Peynir Yapımı Ev Usulü
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet