Zor Zamanların Mercimek Çorbası

Zor Vakitlerin Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ yada tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı ince bulgur
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Pul biber
- Zerdeçal
- Et suyu/sebze suyu/tavuk suyu (tercih büsbütün zevkinize kalmıştır)
Zor Vakitlerin Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kırmızı mercimeği ayıklayıp yıkıyoruz. O esnada yağ ile salçaları kavuruyoruz.
- Dolaptan çıkardığımız et suyunu bardak içinde eritiyorum ve toplamda 1 litre olacak kadar su ekliyorum lakin su ölçüsü ne kadar mercimek kullandığımıza nazaran değişecektir.
- Kaynamaya başlayınca yıkadığımız mercimekleri ekliyoruz ve çorba yoğunlaşması için kesinlikle ince bulgur eklerim, bu sırada ince bulguru da ekleriz. Altı kısık olacak formda mercimekler pişene kadar kaynamaya bırakıyoruz.
- Pişince baharatlarını ekleyebiliriz. Şayet suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz. Blendardan geçirmeye gerek kalmadan da mükemmel bir lezzet 🙂
Zor Vakitlerin Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

