Zeytinyağlı Yeşil Biber Dolması

Zeytinyağlı Yeşil Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet dolmalık yeşil biber
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı, ince doğranmış)
- 1 adet domates (kabuğu soyulup rendelenmiş)
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı yenibahar (isteğe bağlı)
- 1,5 su bardağı sıcak su
Üzerini kapatmak için;
- Domates dilimleri
Zeytinyağlı Yeşil Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcını hazırlayın:Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsak, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Ardından pirinçi ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
- Rendelenmiş domates, toz şeker, tuz, karabiber, kuru nane ve yenibaharı ekleyin.
- 1 su bardağı sıcak suyu ek edin.
- Pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Yeşil biberlerin sap kısmını dikkatlice kesin ve içlerini temizleyin. Sapları atmadan saklayabilirsiniz, zira üzerini kapatmak için kullanabilirsiniz.
- Hazırladığınız harcı biberlerin içine çok sıkı olmadan doldurun. Üzerini domates dilimleri yahut biberin sapıyla kapatın.
- Dolmaları tencereye dik biçimde dizin. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin ve dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 30-40 dakika).
- Zeytinyağlı yeşil biber dolmasını soğuduktan sonra limon dilimleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun!.
Zeytinyağlı Yeşil Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
