Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg asma yaprak
- 2 adet soğan
- 2 domates
- 1 maydanoz
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 limon
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yapraklarımızı haşlıyoruz.
- İçimizi hazırlıyoruz soğan, domates, sarımsak, maydanoz derin bir kaba küçük küçük doğruyoruz pirinçlerimizi yıkayıp üzerine ekliyoruz salçalarımızı ve yağımızı ekliyoruz baharatlarımızı atıyoruz limonumuzu sıkıyoruz ve uygunca karıştırıyoruz.
- Yapraklarımızın damar kısımları üstte kalacak halde düz bir tabanda kenarlarını katlayıp ince ince sarıyoruz.
- Tenceremize boşluk kalmayacak uygun bir halde diziyoruz üzerine yük koyuyoruz (ben tabak çevirdim) 2 su bardağı su döküyoruz kısık ateşte 40 dk pişiriyoruz.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















