Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram asma yaprak
- 4 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı pirinç
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Asma yaprağını ılık suda bekletelim.
- Soğanları küçük küçük doğrayalım.
- Pirinçi su ile yıkayalım.
- Soğanı, pirinçi öteki materyalleri derin bir kaba alıp uygunca karıştıralım. Gereçler birbiri ile özleşsin.
- Asma yaprağına yaptığımız iç harcı ekleyip minik rulo formunda saralım.
- Bu biçimde iç harcı ve asma yaprağını saralım.
- Tencerenin içine yaptığımız yaprak sarmalarını dizelim.
- Tencerenin üzerine 4 adet asma yaprağı ile kapatalım üzerine tabak koyalım.
- Tencereye 2 su bardağı su ekleyelim.
- Ocağın altını açalım. 6-7 dakika tencereyi kaynatalım. Sonra kısık ayarda yarım saat yaprak sarmasını pişirelim.
- Yaprak sarmalar pişerken suyunu çekebilir üzerine denetimi bir halde 2 su bardağı sıcak su ek edebilirsiniz.Afiyet olsun :).
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





