Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram asma yaprak
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı pirinç

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Asma yaprağını ılık suda bekletelim.
  2. Soğanları küçük küçük doğrayalım.
  3. Pirinçi su ile yıkayalım.
  4. Soğanı, pirinçi öteki materyalleri derin bir kaba alıp uygunca karıştıralım. Gereçler birbiri ile özleşsin.
  5. Asma yaprağına yaptığımız iç harcı ekleyip minik rulo formunda saralım.
  6. Bu biçimde iç harcı ve asma yaprağını saralım.
  7. Tencerenin içine yaptığımız yaprak sarmalarını dizelim.
  8. Tencerenin üzerine 4 adet asma yaprağı ile kapatalım üzerine tabak koyalım.
  9. Tencereye 2 su bardağı su ekleyelim.
  10. Ocağın altını açalım. 6-7 dakika tencereyi kaynatalım. Sonra kısık ayarda yarım saat yaprak sarmasını pişirelim.
  11. Yaprak sarmalar pişerken suyunu çekebilir üzerine denetimi bir halde 2 su bardağı sıcak su ek edebilirsiniz.Afiyet olsun :).

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Haşhaşlı Limonlu Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçınlı Damla Çikolatalı Küflü Kurabiye
Bayat Ekmek Köftesi
Terbiyeli Ekşili Sulu Köfte
Sulu Köfte (Buzluğa Koymak İçin)
Tam Kıvamında Kısır Tarifi
Tavuklu Kapya Biberli Pirinçli Diyet Bowl
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.