Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (125 ml)
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı sumak ekşisi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 su bardağı pirinci yıkayıp süzdükten sonra uygun bir karıştırma kabına alalım.
  2. Üzerine küçük küçük doğranmış 1 adet kuru soğan, 3-4 diş sarımsak, 1 adet domates rendesi, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı biber, yarım tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 avuç maydanoz, 1 çay bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı dolusu nar ekşisi, 1 yemek kaşığı sumak ekşisi ekliyoruz ve tüm gereçleri bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırıyoruz.
  3. Tuzuna tadıp bakabilir ve tuzunu ekşisini kendi damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
  4. Ardından kaynamış suda 10 dakika haşladığımız yarım kilo kadar salamura yapraklarımızdan 1 adedini alalım. Ben servis tabağında yaptım lakin siz dilerseniz tepside, doğrama tahtasında yapabilirsiniz yaprağı. Parlak kısmı dışa gelecek formda tabağa yaprağı açalım.
  5. İçerisine 1 tatlı kaşığı hazırladığımız pirinç harcından yaprağın yarı orta yerine koyup elimizle düzleyelim. Evvel pirinç harcının üzerine yaprağı kapatıp kenarlarından içe hakikat katlayıp saralım.
  6. Tüm yaprakları sardıktan sonra içine yaprak yerleştirdiğimiz. Kazanın üzerine sardığımız yaprakları dizelim. Üzerine yarım tatlı kaşığı tuz atıp, daire halinde dilimlediğimiz limonları yerleştirip onun üzerini de sarılmamış yaprak ile kapatalım.
  7. Ardından dolma taşı koyalım (benimki kırıldığı için yoktu bu yüzden bir servis tabağını zıt çevirip yük yapsın diye su dolu çaydanlık koydum üzerine) üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip ocağın altını kısıp ateşte yaklaşık 1 saat pişirelim.
  8. Suyunu çeken sarmaları servis tabağına alalım.
  9. İç artınca ben tekrar 10 dakika kaynar suda haşlayıp soğuk suyla yıkadığım kuru patlıcanları da doldurdum. Onları da dik bir formda küçük kazana yerleştirip suyuna 1 çay kaşığı tuz attım ve tekrar üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip kısık ateşte pişirdim. Afiyet olsun 🙂

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kış Kurabiyesi
Erik Kayısı Kompostosu İftarlık
Sebzeli Tuzlu Kek
Hamsiköy Sütlaçı
Ezogelin Çorbası
Hindi Şiş
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet