Zeytinyağlı Yaprak Sarma(Aydın Usulü)

Zeytinyağlı Yaprak Sarma(Aydın Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt’lik cam kavanoza basılmış yaprak
- 3,5 su bardağı pirinç
- 1 kuru soğan(biz de taze soğan vardı 4 yaprak ondan koyduk)
- 1 domates(biz kışlık domates sosu kullandık)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı toz biber
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Sıvı yağ
Zeytinyağlı Yaprak Sarma(Aydın Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yaprakları suda haşlayalım.
- İç harcı için; tencerenin tabanı kadar sıvı yağ ve tereyağ koyduğumuz tencereye soğanları küçük doğrayıp katalım.
- Küçük kareler formunda kestiğimiz domatesler eky.
- Salça ve toz biberi de ekleyelim.
- Pirinci ve geri kalanları da ekleyip karıştıralım 1 dk kavuralım.
- Suyunu ekleyelim, yarı pişirelim(tam pişirmeye gerek yok zati sarıldığında da pişecek).
- Yaprakları görseldeki üzere saralım.
- Üstüne gelecek kadar su koyalım.
- Üstüne bir tabak ya da kapak koyup pişirelim. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma(Aydın Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













