Zeytinyağlı Yaprak Sarma(Aydın Usulü)

Zeytinyağlı Yaprak Sarma(Aydın Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt’lik cam kavanoza basılmış yaprak
  • 3,5 su bardağı pirinç
  • 1 kuru soğan(biz de taze soğan vardı 4 yaprak ondan koyduk)
  • 1 domates(biz kışlık domates sosu kullandık)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Sıvı yağ

Zeytinyağlı Yaprak Sarma(Aydın Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yaprakları suda haşlayalım.
  2. İç harcı için; tencerenin tabanı kadar sıvı yağ ve tereyağ koyduğumuz tencereye soğanları küçük doğrayıp katalım.
  3. Küçük kareler formunda kestiğimiz domatesler eky.
  4. Salça ve toz biberi de ekleyelim.
  5. Pirinci ve geri kalanları da ekleyip karıştıralım 1 dk kavuralım.
  6. Suyunu ekleyelim, yarı pişirelim(tam pişirmeye gerek yok zati sarıldığında da pişecek).
  7. Yaprakları görseldeki üzere saralım.
  8. Üstüne gelecek kadar su koyalım.
  9. Üstüne bir tabak ya da kapak koyup pişirelim. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma(Aydın Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Supangle
Çok Pratik Ton Balığı Köftesi (Alman Usulü)
Havuç Salatası
Puf Puf Pankek
Tavuklu Mantarlı Soslu Makarna
Fırında Soslu Tavuk
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet